Thyreos.se

Musiknyheter – håll koll på sociala medier

Musiknyheter – håll koll på sociala medier

Musiknyheter – håll koll på sociala medier

Förutom att följa kulturnyheterna och kultursidorna i diverse tidningar, eller branschtidningar, finns det numera många sätt för dig att hålla koll på dina favoritartister och idoler. Sociala medier har blivit ett alltmer betydelsefullt sätt för diverse företag, artister och organisationer att marknadsföra sig på. Förutom att du får koll på till exempel konserter och andra evenemang som musikerna medverkar i kan du få mer personlig information som artisterna själva väljer att dela med sig av. Beroende på vilken typ av information du söker kan du använda dig av olika sociala medier – här berättar vi lite mer om de mest kända.

social media network background with icons vector

Åsikter

Om du är intresserad av att veta mer om särskilda artisters åsikter kan det löna sig att hålla koll på Twitter. På Twitter kan man visserligen dela bilder, men det är ett medium för opinion. Många kända personer i många olika branscher skriver här korta kommentarer till aktuella händelser, länkar till artiklar de tycker är intressanta och skriver kommentarer till andras uttalanden. På Twitter är meddelandena mycket korta och ofta slagkraftiga. Vill du veta vad andra anser om melodifestivalen? Håll koll på Twitter genom att söka på relevanta ord i flödet. På Twitter kan du också följa särskilda personer eller organisationer, och får aviseringar när någon gör en uppdatering.

Information om evenemang

För information om evenemang är ofta Facebook praktiskt. Där kan du gilla olika grupper eller sidor som har information om artisten, bandet eller festivalen du är intresserad av. Här finns ofta länkar till de huvudsakliga hemsidorna, länkar till biljettåterförsäljare och liknande.

Bilder

Även om man kan dela bilder på de allra flesta sociala medier är Instagram ett av de vanligare just för snabba enkla bilder. Här läggs ofta ögonblicksbilder ut, både av fans, produktionsbolag och artisterna själva. Många lägger ut personliga bilder, och det kan vara intressant att ta del av artisternas egentagna bilder istället för sådana som tas av bevakande journalister.

Oavsett vilka sociala medier du bevakar eller själv är aktiv på är det viktigt att inte alltid lita på första bästa information. Se till att gå till pålitliga källor för att ta reda på fakta – var källkritisk.