Thyreos.se

Fixa musik till festen

Fixa musik till festen

Fixa musik till festen

Att ha fest är alltid kul, men också utmanande. Du behöver vara en god värd, planera och se till att alla som kommer har roligt och umgås med varandra. En viktig sak i både planerandet och utförandet är givetvis att se till att det spelas bra musik.

Gör spellistor eller anlita en DJ

Ett enkelt men dyrt sätt att fixa musiken på är att hyra in en DJ. Då kommer denne bestämma musiken och spela skivor hela kvällen. Ett annat alternativ är att förbereda spellistor. Allt du behöver då är en mobiltelefon som du kopplar upp mot din anläggning, och ett abonnemang på någon musiktjänst. Som till exempel Spotify. Fixa gärna musikbordet med olika dekorationer som du kan köpa från partykungen.se, det blir häftigare än att bara ha ett par högtalare som står ensamma på ett bord. På partykungen.se hittar du det mesta du behöver till festen så passa på att beställa alla muggar, girlanger och annat du kan behöva på samma gång.

När du gör spellistor kan du antingen göra en öppen där alla gäster kan lägga in låtar, och sen spela dem slumpvis. Eller så bestämmer du själv vad som ska spelas. Tänk då på vilka som kommer och försök hitta något som alla gillar. Ta gärna hjälp av de olika funktioner som finns för att hitta ny musik. På så sätt kan du imponera med din koll, och kanske är det någon av gästerna som kan hitta en ny favoritartist.

Anpassa musiken efter gäster och tillfälle

Vilken musik som ska spelas anpassas med fördel också efter vad det är för typ av evenemang. Om du har killfest med hårdrocksgänget som brukar åka på Sweden Rock tillsammans bör du givetvis fylla spellistan med metal. Passa också på att köpa några tuffa dödskallar och andra hårdrocksaccessoarer från partykungen.se, det kommer göra succé. Om det däremot är en bredare fest med flera generationer på plats behöver du tänka bredare. Kanske till och med planera för att ha flera rum med olika typer av musik. Du kan till exempel ha ett discorum där de senaste låtarna spelas. Och ett rum där dansbandsmusik och styrdans dominerar. Tänk på att alla måste trivas och känna sig som hemma.

Tänk också på att fester har olika faser. Det är något du kan ta hänsyn till när du gör en spellista. I början passar det med lugnare musik, när folk kommer och ska mingla. Sen ju äldre kvällen blir vill folk ut på dansgolvet och då behöver de musik som passar för det.