Thyreos.se

Nytt album från The Script

Nytt album från The Script

Nytt album från The Script

Den 8 november släpper The Script sitt sjätte album, ”Sunset and Full Moons”. Albumet kommer att följas av en turné med start i början av nästa år. Bandet började lägga ut olika små hintar om sitt nya album på sociala medier den 13 september och den 19 september avslöjade de vilken låt som skulle vara den första singeln, ”The Last Time”. Den släpptes den 20 september. Den 1 november släppte de nästa singel, ”Something Unreal”.

The Script är ett irländskt rockband och ett av världens största liveband som säljer ut stora arenor världen över. I Sverige är de dock av någon anledning inte så stora. Under deras förra turné spelade de på Annexet i Stockholm. På turnén för Sunset and Full Moons kommer de inte till Sverige.

Bandet består av Danny O’Donoghue, Glen Power och Mark Sheehan. Deras stora genombrott kom år 2008 när de släppte sitt debutalbum ”The Script”. Albumet innehöll låtar som ”The Man Who Can’t Be Moved” och ”Breakeven”. Albumet placerade sig som etta på listor i både Storbritannien och Irland. Två år senare släppte de albumet ”Science & Faith”, även detta album toppade listorna i Storbritannien och Irland och nådde en tredjeplats i USA. Album nummer tre heter ”#3” och innehåller hiten ”Hall of Fame”. Låten blev en enorm succé och har sålt platina världen över. ”Hall of Fame” är den av deras singlar som har haft flest listplaceringar. På album nummer fyra, ”No Sound Without Silence”, spelades många av låtarna in samtidigt som de turnerade. Danny beskrev det som att de klev av scenen och började spela in direkt i en studiobuss. År 2017 kom deras femte album, ”Freedom Child”. Totalt har de sålt över 20 miljoner album världen över.

Om du vill veta vad The Script håller på med så är sociala medier helt klart det bästa sättet att följa dem. Bandet har en stark närvaro på sociala medier och interagerar mycket med sina fans. Under förra årets Freedom Child-turné sände de till exempel ofta live via Instagram från några av låtarna på konserterna. På Twitter har de ofta frågestunder där någon från bandet besvarar frågor från fansen under en timme. Om du är en musiker och vill nå ut med din musik är sociala medier verkligen en guldgruva. Har du byggt upp en skara fans kan du även använda dig av nyhetsbrev som fansen kan anmäla sig till via din hemsida. När det gäller att följa stora band är det ofta bra att prenumerera på deras nyhetsbrev eftersom det ibland kan ge förtur till att köpa konsertbiljetter.

The Script har en väldigt nära relation till sina fans. De refererar till sin fans som The Script Family. Bandet har skapat en speciell grupp på Facebook för sina fans. Här samlas fansen och delar sina upplevelser, diskuterar låtar, peppar vandra etc. Bandet är själva inne och skriver kommentarer i gruppen ibland.