Thyreos.se

Hitta dina musiknyheter

Hitta dina musiknyheter

Hitta dina musiknyheter

Det kommer ständigt ut ny musik och att hålla sig á jour med det senaste är nästan omöjligt; särskilt eftersom det finns så många musikstilar. Kanske tillhör du de personer som bara lyssnar på en musikstil och knappt öppnar öronen åt andra? Men många av oss har en eller flera favoritstilar, och lyssnar på allt som vi tycker är bra. Vilken musik som du vill lyssna på beror också på vad du ska göra och hur du känner dig. Hur kan man då hitta musiknyheter som passar ens smak utan att behöva jobba med det heltid?

Tidningar och sajter

Genom att läsa musikrecensioner i tidningar – både i pappersform och på internet – kan du få ett hum om de största banden. Sannolikheten att U2 släpper något utan att så gott som alla medier med någon slags musikdel inte recenserar den är liten. U2 är stora och många tycker om dem. Men det finns ju många mindre band, från hela jordklotet som kan vara av intresse. Det går faktiskt att upptäcka andra band och sångare i tidningar, särskilt i lokala tidningar. Både i Sverige och över hela världen, mindre band som spelar på pubar och mindre festivaler, släpper en

skiva emellanåt och vars bandmedlemmar jobbar med vanliga jobb för att försörja sig. Bland dessa band finns det riktiga guldkorn – musikaliskt klår de många popartister. Leta runt i det lilla, så kan du hitta både musiknyheter, men också gamla godingar som du inte kände till.

Bloggar

Det bästa sättet för att följa med i de musiknyheter som du är intresserad av, är att hitta en eller flera bra musikbloggar. Många musikbloggar drivs av människor som lever för att blogga om musik och spenderar en stor del av sin tid på att följa med i det senaste, men också fördjupar sig kring musiken och artisterna. Det finns många bloggare som är seriösa med sin musikblogg och arbetar och planerar för att den ska ha mycket kvalitet för besökarna. Det är som med de personer som ska göra högskoleprovet 2019 och tar hjälp av Högskoleguiden för att få ett bra resultat och komma in på det program som de önskar. Genom en genuint intresserad musikbloggare kan du lätt följa med i den genre som du tycker om, men också få intressanta musiknyheter och även lyssna till okända förmågor.

Det bästa sättet för att hitta en bra musikblogg som levererar nyheter och annat intressant inom din favoritmusikstil, är att du söker på dina favoritband och ser vilka bloggar som kommer upp. Läs bloggarna och se om de också nämner andra band som du gillar. Det finns också musikbloggar som fokuserar på en särskild musikstil. För att följa en bra blogg, så bör du läsa inläggen och se till att det finns substans och kunskap. Bloggaren måste också hela tiden följa med i utvecklingen och tipsa om nya lanseringar och konserter.