Thyreos.se

Vi minns Avicii

Vi minns Avicii

Vi minns Avicii

Avicii var musikern och DJ:n Tim Berglings artistnamn. Han dog i Oman i vad som betraktas som ett självmord. Detta är en mörk världsnyhet som närmast lamslagit fans och kollegor över hela världen. Tim var stor begåvning som också nådde enorma framgångar. Ett par av hans låtar hör till dem som definierat en hel generation. Visste du att hans ”Wake me up” nu är den mest spelade låten i Spotifys historia? Tim trivdes bäst som låtskapare men tvingades mer eller mindre in rollen som DJ på enorma arenaspelningar. Det var så han byggde sitt varumärke men livet på turné krävde en stor tribut och kroppsligt såväl som själsligt tog Tim mycket stryk av att ständigt vara i centrum och tvungen att prestera.

Framgång är inte allt

Alla trivs inte i strålkastarljuset

Kan vi lära oss något om Tim Berglings hemska död? Är du ny som chef är det viktigt att du lär dig se när de medarbetare du har ansvar för är olyckliga och inte trivs i sina roller. Att ta till vara på mänskliga resurser är en positiv utmaning, men det kan också handla om att rädda liv i extrema fall. En annan lärdom är kanske att framgång inte ä det samma som lycka. Tim var hyllad, förmögen och respekterad men hamnade, på grund av just framgångarna, i en livssituation som inte var hållbar för honom.

Vad var det egentligen som hände?

Det har spekulerats en hel del dödsorsaken och omständigheterna kring Tims död. polisen i Oman gjorde ett uttalande om att det inte rådda några oklarheter kring dödsfallet. Ingen är misstänkt för något brott och Tim har heller inte dött av sjukdom. Det var inte fråga om en drogöverdos. Att han tog livet av sig är mer eller mindre klarlagt och hans föräldrars uttalanden styrker detta. De har dock valt att inte gå ut med detaljer kring hur han valda att avsluta sitt liv.