Thyreos.se

Spotifys lansering på börsen

Spotifys lansering på börsen

Spotifys lansering på börsen

Spotify är en streamingtjänst som tillåter dig att lyssna på flera tusentals olika låtar från hela världen utan att behöva köpa alla album. Ett tips för Spotify skulle

Ett mixerbord i svart vitt

kunna vara att anlita företagsfilm och se till att resten av världen förstår att Spotify är från Sverige och inte från Schweiz. I Sverige är Spotify ett välkänt varumärke som funnits i snart 10 år. I början kunde man bara ha Spotify om man fick en inbjudan från någon som redan hade det. Idag är det annorlunda. Alla kan skaffa Spotify och för en liten summa pengar får man premiumversionen vilket innebär att man slipper lyssna på reklam mellan låtarna.

När det väl var dags för att lansera Spotify på den Amerikanska börsen så hissade den schweiziska flaggan, pinsamt! För många andra länder så är Sverige och Schweiz svåra att hålla isär. Som svensk får man ofta komplimanger för våra fina klockor och goda choklad när man är ute och reser. Det är ett vanligt och inte så stort misstag, men man tycker kanske att de på den amerikanska börsen borde ha lite bättre koll. Bara någon månad innan det här lilla misstaget bjöd faktiskt president Donald Trump in en av grundarna av Spotify för att tillsammans med svenska delegationen prata om svenska affärer och företag i USA. Grundaren tackade inte ens för inbjudan och när han fick en påminnelse skrev han att han var upptagen hela den månaden och kunde därför inte träffa presidenten. Kan det vara ett sammanträffande att Spotify sedan blir uthängt som ett Schweiziskt företag? Kanske inte. President Trump har ett rykte om sig att vara tuff mot de som behandlar honom annorlunda.

Tjej med hörlurar på sig