Thyreos.se

Ständigt aktuella ABBA

Ständigt aktuella ABBA

Ständigt aktuella ABBA

De allra flesta har hört talas om, eller kanske till och med har bra koll, på det svenska bandet ABBA. Det är en av Sveriges största musikexporter genom tiderna, och sedan bandets storhetstid har mycket annat hänt som är förknippat med bandet. Två exempel på hur (delar av) ABBA lever kvar är coverbandet A-Teens, Benny

Personer på en fest

Anderssons Orkester och musikalen och tillika filmen Mamma Mia. Människor runt om i världen tycks än idag inte riktigt få nog av det stora fenomenet som ABBA ändå kan sägas ha varit under sin tid.

ABBAs musik gör sig bra i många olika situationer, till exempel när du är på jakt efter eventlokaler Stockholm som passar till mingel eller andra fester som du ska anordna. ABBAs musik känner de flesta av oss igen, och därför är den också enkel att relatera till, ha minnen till och kunna dansa etc. till. Beroende på vilka låter du väljer kan musiken passa i allt ifrån bröllopstillfällen, nyårsfirande och examensfirande till tråkigare situationer så som begravningar etc. ABBAs musik har helt enkelt något att erbjuda för de flesta tillfällen och situationer.

Vilka låtar med ABBA är då mest kända? Några exempel på oerhört populära ABBA-låtar än idag är Mamma Mia, Dancing Queen, Happy New Year och Fernando. Det finns dock betydligt många fler låtar än så med dem att upptäcka. För den yngre publiken blev dessutom coverbandet på ABBAs låtar – A-Teens – mycket populära under det tidiga 2000-talet. Även här finns det många låtar att välja mellan.

Succén med Mamma Mia

Mamma Mia är utan tvekan en av ABBAs absolut mest kända låtar. Dessutom är Mamma Mia titeln på en musik som är inspirerad av denna låt. Musikalen utkom första gången under det sena 1990-talet. Som om inte det vore nog finns det sedan 2008 dessutom en musikalfilm med samma namn, som alltså både bygger på ABBAs låt och i sin tur musikalen från 1990-talet. Såväl musikalen som filmen har blivit mycket populära och är det än idag.

En ö i Grekland

Filmen Mamma Mia hade premiär år 2008, och har en känd rollista med bland annat namn som Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård och Colin Firth. Den fick ett gott mottagande runtom i världen, och nu är snart uppföljaren till filmen, Here we go again, aktuell.

I sambandet med att filmen är aktuell är det så att Janne Schaffer avslöjar detaljer om Mamma Mia 2. Filmen kommer att ha premiär under sommaren 2018, och i rollistan hittar vi samma stor stjärnor som i första filmen. Andra skådespelare är bland annat Cher och Julie Walters. Några av låtarna som kommer finnas med i filmen är Waterloo, Mamma Mia, Thank you for the music, Fernando och Dancing queen. Om filmen kommer att bli en lika stor succé som föregångaren återstår fortfarande att se, men det kan man nästan gissa.