Thyreos.se

Storstjärnan till Summerburst

Storstjärnan till Summerburst

Storstjärnan till Summerburst

Summerburst är en populär musikfestival som startade år 2011. Först var Summerburst endast i Stockholm och under en dag men 2012 utvidgades festivalen till att bli ett 2 dagars-arrangemang. Festivalen ges nu i två städer, Göteborg och Stockholm, och besöks av cirka 100 000 människor. Besökarantalet har gått från 13 000 år 2011 till 65 000 år 2012 och nu över 100 000 personer år 2016. Varje år kommer kända DJ:s och artister till festivalen vilket lockar många människor. Under årets festival kommer storstjärnan Justin Rieber till Summerburst i Stockholm.

Världsartist till Summerburst

Justin Bieber upptäcktes som 14-åring då han hade laddat upp videoklipp av sig själv på Youtube. Ett samarbete mellan Bieber och den välkände artisten Usher inleddes och Bieber fick sedan ett skivkontrakt med Island Records 2008. Hans debutsingel släpptes året därpå och både singel och debutalbum placerade sig högt på Billboardlistan. Efter den där första framgångsrika tiden har Biebers följande album, turnéer, självbiografi och musikdokumentärer också blivit succéer. Rykte ”Justin Bieber till Sverige nästa sommar” är nu inte bara ett rykte utan ett faktum eftersom han ska spela på Summerburst i Stockholm i juni. Dagarna innan festivalen kommer han befinna sig i norska Stavanger med sin Purpose-turné.

Andra storstjärnor till Summerburst

Förutom storstjärnan Justin Bieber, kommer också världsartisterna Axwell och Ingrosso och Deadmau5. Axwell och Ingrosso är en grupp som började spela tillsammans 2014 och deras första uppträdande var i New York. Innan dess var de medlemmar i Swedish House Mafia tillsammans med Steve Angello. De har skapat många framgångsrika låtar som till exempel ”On my way”. Deadmau5 är en electro-och houseproducent som egentligen heter Joel Thomas Zimmerman och kommer från Kanada. Han slog igenom internationellt 2008 och hans låtar blev nedladdade till den grad att han blev utnämnd till den bäst säljande artisten på Beatport samma år. Artistnamnet fick han inspirationen till när han hittade en död mus i sin dator när han skulle byta grafikkort.