Thyreos.se

Om skivbolag

Om skivbolag

Om skivbolag

På radion hör vi dagligen en mängd låtar från en mängd framgångsrika artister. Vissa artister har varit stora sen länge, medan andra precis har börjat komma in i musikindustrin. Vanligtvis har de dock en sak gemensamt. De har ett kontrakt med ett skivbolag som finns till för att hjälpa dem nå ut till folkmassorna.

Vad är skivbolag?

Skivbolag är företag som rekryterar artister och försöker få dem att bli större med hjälp av marknadsföring av musik samt musikvideos. De tre största skivbolagen i världen är Universal Music Group, Sony Music Entertainment, och Warner Music Group. Dessa skivbolag fungerar som paraplyorganisationer då de har många organisationer under sig, i många olika länder. Exempelvis så har Warner Music Group dotterbolagen Atlantic Records Group, Rhino Entertainment Company och Warner Bros. Records Inc. I Universal Music Group ingår skivbolag som Capitol Records, A&M Records och Virgin Records. Sony Music Entertainment äger bland annat skivbolagen Columbia Records, Epic Records och RCA Records. De tre största skivbolagen i världen har kontrakt med en enorm mängd kända artister, så som Ariana Grande, Eminem, Bon Jovi, Mariah Carey, Alicia Keys, Muse och Ed Sheeran.

Starta ett eget skivbolag

Om du är intresserad av musik och känner du du själv skulle vilja starta ett eget skivbolag så finns det mycket att tänka på. För att komma igång så kan du behöva ta ett företagslån. På hemsidan https://qred.com/se/ gör du det på ett enkelt sätt. De erbjuder företagslån utan startavgift, utan dolda kostnader och utan bindningstid. För att registrera ditt företag måste du ta kontakt med Bolagsverket, som även godkänner företagsnamn. Du måste även ha kontakt med Skatteverket som bland annat hanterar arbetsgivaravgifter, momsredovisning och deklarationer. Som egenföretagare har du ett stort ansvar och det är exempelvis det ditt jobb att ta hand om kunder, sköta bokföring och ta kontakt med myndigheter. Som ägare för ett eget skivbolag kan du välja om du vill ge ut din egen musik eller andra artisters musik. För att komma i kontakt med andra artister krävs att du nätverkar. Förhoppningsvis hittar du någon talangfull människa som kan lyckas slå igenom, och på så sätt ge uppmärksamhet till ditt skivbolag.