Thyreos.se

Attentatet vid Manchester Arena

Attentatet vid Manchester Arena

Attentatet vid Manchester Arena

Terrorattentatet vid Manchester Arena är en av de största terrorhändelserna i vår tid med över 20 personer döda och uppemot 100 skadade. 10 av de döda var dessutom barn. Attentatet inträffade precis i slutet av Ariana Grandes konsert på arenan 22 maj 2017. Många av de skadade och dödade var därför föräldrar som kommit för att hämta upp sina barn efter konserten för att skjutsa hem dem. Som vid många av liknande attentat var det en ensam man som utförde dådet.

Ariana ställer in men kommer tillbaka

Ariana Grande var djupt chockad och förtvivlad efter dådet och hon ställde in resten av sin turné efter denna ofattbara händelsen. Även flera andra artister ställer in efter attentatet av respekt för de skadade och omkomna, däribland Blondie och Take That. Samtidigt är det vissa artister som valt att inte ställa in som t ex Celine Dion, Phil Collins och Iron Maiden som alla kommer att genomföra sina turnéer som vanligt. Däremot kommer Ariana Grande tillbaka till Manchester för en välgörenhetskonsert tillsammans med ett gäng andra artister, dock inte på Manchester Arena utan på någon av de andra konsertlokalerna i staden. Pengarna från denna konsert ska gå till offren och deras anhöriga, en fin tanke från Ariana Grande.

Se till att du har en powerbank

När man går på festivaler och konserter är det bra att ha med mobilen av flera anledningar. Oftast använder man den till att ta foton under konserten eller kanske spela in en videosnutt på sin favoritartist. Man använder den även till att kunna nå och bli nådd smidigt. För att mobilens batteri ska räcka hela kvällen behöver man oftast ett extrabatteri eller en annan strömkälla. En smidig powerbank med tryck hittar du på flera ställen på nätet. Den är dessutom lagom liten och perfekt att ha med sig i handväskan. Skaffa gärna en med många mAh så den räcker längre. Se bara till att ha laddningskabel med dig så att du kan överföra strömmen från powerbanken till mobilens batteri.